Tule mukaan permakulttuuriin perehdyttävään kokonaisuuteen. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Vinkit puutarhan suunnitteluun ja hoitoon sopivat niin omaan puutarhaan kuin yhteisiin puutarhakohteisiin. Ensimmäinen osa käsittelee maata.

Ke 25.1. klo 18-19.30 Huolenpito maasta (Earth care)

Permakulttuurissa on tärkeää hoitaa maata. Silloin kun maaperä voi hyvin, kasvitkin voivat hyvin. Onhan maaperä elävä organismi, joka luo edellytykset elävälle elämälle. Illan aikana saat ohjeita erilaisista viljelymenetelmistä, esimerkiksi kuinka viljelypenkin voi perustaa suoraan nurmikolle. Lisäksi saamme ohjeita myös erilaisten katteiden käyttöön.

Myöhemmin tulossa:
Ti 31.1. klo 18-19.30 Monen toiminnon kasvit
Katso lisää kasveista tästä linkistä
Ti 21.2. klo 18-19.30 Hyötymetsäpuutarha
Katso lisää Hyötymetsäpuutarhasta tästä linkistä

Webinaareissa ohjaajana on Henna Jämsä, permakulttuurin periaatteista ammentava puutarhuri. Pääteemojen lisäksi iltojen aikana käydään läpi permakulttuurin taustaa, etiikkaa, suunnitteluperiaatteita ja -työkaluja. Webinaarit järjestetään Teams-alustalla.

La 25.3. klo 9-16 Suunnittelutyöpaja Könkkölän tilalla Jyväskylässä. Osallistujien omien puutarhakohteiden suunnittelua paikalla olevan ohjaajan opastuksella. Tähän voit osallistua myös etänä. Ohjaajana on permakulttuurikouluttaja ja yhteisöpedagogi Suvi Tiihonen.

Myöhemmin sovittavana ajankohtana keväällä järjestetään vielä käytännön työpajoja suunnitelluille kohteille. Esim. Könkkölän tilalla ja Hailuodossa. Permakulttuuri on ekologiaan perustuva suunnittelumenetelmä, jossa mallia otetaan luonnon omista prosesseista. Eli suunnitellaan ja hoidetaan ympäristöä niin kuin luonto itsekin sen tekisi.

Ilmoittautua voit alla olevasta linkistä tai QR-koodin kautta. Voit ilmoittautua kerralla yhteen tai useampaan tapahtumaan. Teams-linkin saat webinaaria edeltävänä päivänä sähköpostiisi.Ilmoittaudu tästä linkistä

Permakulttuurikokonaisuuden järjestävät ja lisätietoja antavat:
heli.kallio-kauppinen@msl.fi puh. 041 313 9157
tanja.rama@keskisuomenkylat.fi puh. 040 542 0652
mikko.hyvarinen@msl.fi puh. 040 484 1454
marjut.rautiainen@konkkolantila.fi puh. 050 311 8509

Permakulttuuria puutarhakärpäsen puraisemille webinaarisarjan järjestävät yhteistyössä Green Care -keskus Könkkölän Kestokulttuuria kohti kylillä ja keskustoissa -hanke sekä Maaseudun Sivistysliitton Idylli — Ilmastotekoja digiajan ympäristössä -hanke ja Ilmastoviisaat kylät -hanke. Järjestäjät pidättävät oikeudet muutoksiin.

Kategoriat: Yleinen