Keski-Suomen Vuoden Kylä 2023 on maaseutuasumisen Äijälä Laukaasta!

Vuoden Kylä -arvonimi myönnetään Keski-Suomessa nyt 27. kerran. Vuoden Kylä 2023 on Laukaan Äijälä ja palkitava seura Äijälän kyläseura ry. Päätöksen vuoden kylästä tekee maakunnallinen kyläyhdistys Keski-Suomen Kylät ry maakunnan maaseututoimijoista koostuvan raadin esityksestä. Keski-Suomen liitto palkitsee vuoden kylän 1000€ kehittämisrahalla.

Vuoden Kylän 2023 Äijälän ansioita on pitkäjänteinen kehittäminen (yhdistys perustettu 1928/1986 rekisteröity uudestaan kyläyhdistykseksi) ja suunnitelmallisesti. Kylälle on tehty Äijälän kyläselvitys Laukaan kunnan kanssa sekä kyläkysely, jonka pohjalta laaditaan kyläsuunnitelma. Äijälässä on tehty useita Leader-rahoitteisia hankkeita, joilla on edistetty tavoitteellisesti niin kylän pito- kuin vetovoimaakin, esimerkkisi uimaranta hanke, aktiivipuisto ja paikallisen metsästysseuran lahtivaja kylmiö ja kalustoa. Näissä hankkeissa kyläläiset ovat ponnistelleet yhteisen hyvän eteen talkoovoimin. Tällä hetkellä meneillään on Äijälän kasvuhanke, jonka tarkoituksena on hankkia kylälle uusia asukkaita. Kylän tunnettuuden ja potentiaalisten uusien asukkaiden löytämiseksi laaditaan markkinointi- ja viestintäsuunnitelma sekä selvitetään tonttikaupan myyntitapoja ja -kanavia. Kylää ja tontteja koe markkinoidaan monissa eri kanavissa markkinointi- ja viestintäsuunnitelman mukaan. Lisätietoa tästä: https://www.facebook.com/uusikotiaijalaan

Äijälässä vahva yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen perinne ovat osa Äijälän henkeä. Kyläläiset tuottavat mm. yhdessä monia harrastuksia kylän asukkaille ja mökkiläisille, mutta myös naapurikyläläisille. Äijälän kylän nettisivuilla kuvataan Äijälää seuraavin sanoin: ”Äijälä on aktiivisten ihmisten yhteisöllinen maaseutukylä Laukaan kunnassa. Elämme sujuvaa arkea kolmen kunnan risteyskohdassa ja tänne on lyhyt matka tulla. Olemme kokoamme suurempi kyläyhteisö, jossa jokainen saa olla omanlaisensa yksin tai yhdessä. Äijälässä on kaikkea sitä, mitä perhe ja aktiivinen ihminen toivoo – toimiva päiväkoti, koulu ja monia mahdollisuuksia harrastaa. Toivotamme jokaisen uuden asukkaan tervetulleeksi, sillä uskomme, että täältä löytyy hyvä koti myös sinulle.” Ulkopuolisen silmiin kuvauksesta nousevat esiin aktiivisuus, yhteisöllisyys ja mahdollisuudet. Siinä onkin kolme painavaa syytä valita Laukaan Äijälä vuoden kyläksi.

Kyläyhdistyksen kotisivujen osoite on https://laukaanaijala.fi/

Facebook-sivuille pääsee: https://www.facebook.com/uusikotiaijalaan

 Lisätietoja:

Äijälän kyläseuran puheenjohtaja Tommi Koukka, 040 832 0520, tommi.koukka@gmail.com

tai Marianne Huhtala,Puh. 040 7027 091, uusikotiaijalaan(at)gmail.com

Kategoriat: Tiedotteet