VALUE-hanke, eli Keski-Suomesta vapaaehtoismatkailun kärkimaakunta, hanke alkoi nyt kesällä 2021 yhteistyössä JAMKin kanssa. Hanke aika on 1.6.2021-31.5.2022. Hanketta Keski-Suomen kylillä luotsaa kylälähettiläs Tanja Rämä.

Hankkeen tarkoituksena on selvittää, voisiko vapaaehtoismatkailu matkailumuotona tuoda elinvoimaa maaseudun kyliin ja yrityksiin Keski-Suomessa. Vapaaehtoismatkailu on matkailun muoto, jossa matkailija tekee vapaaehtoistyötä matkansa aikana. Vapaaehtoismatkailu on vaihtoehtoinen tapa yhdistää hyvän tekeminen, matkailun kulutuksen kompensointi ja arjesta irtautumisen tarve.

Keski-Suomen Kylät ryn tehtävänä hankkeessa on kartoittaa maakunnan kylätoimijoiden halukkuus ja resurssit lähteä mukaan vapaaehtoismatkailun kehittämiseen. Kartoituksessa keskitytään sekä kyläyhdistykseen että kylillä toimiviin paikallisiin yrittäjiin, kuten matkailu- ja maatalousyrittäjiin. Kylälähettiläs toimii noin 50% työajalla.

Tanjan saat kiinni tanja.rama(at)keskisuomenkylat.fi tai 040-5420652.

Hanke on saanut rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta Manner-Suomen maaseudunkehittämisohjelmasta 2014 – 2020.

Lähimatkaillaan!

Kategoriat: Yleinen