Avoimet Kylät -päivä on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan elämäänsä. Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset, yritykset ja aktiivit. Tapahtuman ohjelma on katsottavissa www.avoimetkylat.fi -sivustolla. Monet karttatäpät johdattavat sinut lähimatkailemana kylille, tai katsomaan upeita kylävideoita vaikkapa sadepäivänä. Käy kartalla klikkaamassa kyliä, joihin haluat tutustua, joko kotisoffalla tai paikanpäällä. Muista suurentaa kartaa, niin saat varmasti kaikki kohteet näkyviin!

Keski-Suomesta mukana olivat :

Isolahti
Keski-Suomen Leader-ryhmät
Koivisto
Kuivasmäki-Kumpu
Konginkangas
Länkipohja
Marjotaipale
Muurasjärvi
Mämmenkylä
Mäntylä
Pihlajavesi
Sarvenperä
Saukkola
Tikkala
Valkola

Ja ehdottomasti kannattaa katsoa nämä videot, joissa nuoret kertovat asuinpaikastaan. Mukana:

Kivijärvi
Kannonkoski
Kyyjärvi
Karstula
Kinnula
Pihtipudas
Saarijärvi
Äänekoski
Viitasaari

Käy katsomassa ohjelma ja paikat www.avoimetkylat.fi

Lisätietoa voi kysellä kyläasiamies Reena Laukkanen-Abbeyltä, 0400-738205