LÄNKIPOHJA Jämsästä. Onnittelut!

Raati, ja päätöksen tehnyt Keski-Suomen Kylät ryn hallitus, olivat vaikuttuneita siitä, miten uutta kylätoimintaa syntyy; kyläläisten omasta halusta ja tahdosta. Avoimen viestintäkanavan, Facebook-ryhmän ja pop up-maisen toiminnan pohjalta perustettiin vasta 2018 Länkipohjan seudun kyläyhdistys ry. Tekemisen perinteet ovat Länkipohjassa kuitenkin monen aktiivisen tahon kautta vahvat ja pitkäkestoiset, esimerkiksi jäähalli on tehty pitkälti talkoilla! Länkipohja lähti kehittämään pelkän oman kylänsä asemesta koko kaupunkia yhdessä Juokslahden ja Koskenpään kylien sekä Jämsän kaupungin kanssa Elävät kylät -hankkeessa. Yhteistyössä syntyi muun muassa osallistavan budjetoinnin kokeilu, jossa kylä saa kehittämiseen 5 000 € määrärahan – lähidemokratiaa parhaimmasta päästä.

Kylän aktiivisuutta voi käydä katsomassa
https://www.youtube.com/watch?v=Oh9TMZrN-oI

Lisätietoja:

Länkipohjan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja
Ville Erkkilä, 040-7779765, ville.erkkila@figen.fi

tai

Reena Laukkanen-Abbey, Keski-Suomen Kylät ry, 0400-738205, toimisto@keskisuomenkylat.fi

Kategoriat: Yleinen