Vuoden kylä julkistettiin Maan Ween Wiljaa -markkinoilla 18.9.2016 kauniissa syyssäässä Maa- ja Kotitalousnaisten teltalla. Ulkotapahtuma keräsi mukavasti kuuntelijoita ja onnittelijoita. Julkistamista juhlistettiin kotimaisella kuohuviinillä ja nauttimalla ruispuuroa. Kiitämme ProAgriaa yhteistyöstä.

Vuoden Kylä -arvonimi myönnetään Keski-Suomessa nyt 20. kerran. Vuoden Kylä 2016 on Riiho Keuruulta. Päätöksen vuoden kylästä tekee maakunnallinen kyläyhdistys Keski-Suomen Kylät ry ja esityksiä ehdokkaiksi otetaan vastaan ja käsitellään maakunnan maaseututoimijoiden kanssa yhteistyössä.

Vuoden Kylän 2016, Riihon, ansiota ovat  kyläläisten ja sen yhdistysten yhteistyö. Pienessä kylässä ei himmailla, vaan yhteistyöllä sekä lukuisilla talkootunneilla on saatu aikaan Himmanmäen näkötorni, jossa on vieraillut jo 15 000 ulkoilijaa, ulkomaita myöten. Torni ei ole pelkästään nähtävyys ja vetonaula vaan kylän yhteisen tekemisen paikka, jossa toimintatorstaisin tapahtuu. Tapahtumissa otetaan hyvin huomioon koko väestö; on perhetapahtumia poniajeluineen, päivätanssia, liikuntatempauksia ja kirkkohetkiä.

Riihon kylällä on vahvaa maatalousyrittäjyyttä sekä myös jatkojalostusta – Vaissin kaalikääryleet lähtevät Riihosta useaan ruokapöytään. Vaissi Oy on myös merkittävä työllistäjä, jonka palveluksessa on 40 ympärivuotista työntekijää ja sesonkiaikana parisenkymmentä lisää.

Tiloja hoidetaan hyvin jo usean sukupolven ketjussa jonka ansiosta osin on myös mahtavat maalaismaisemat. Historiaa ei ole unohdettu mutta sinne ei jäädä jumiin, vaan kylä kehittyy ja kehittää toimintaansa jatkuvasti ja on aktiivisesti mukana Keuruun kyläparlamentissa ja sekä Keuruun kaupungin hallinnoimassa Kotona Kylässä -hankkeessa.

Riihon kylä sai kunniamaininnan jo viime vuoden kyläkilpailussa ja siitä kylätie mutkitteli voittoon vuonna 2016.

Keski-Suomen Liitto sekä Keski-Suomen Kylät ry palkitsee voittakylän 1 000 euron summalla.

Valtavasti Onnea!