Tuu meille kylään -hanke alkaa helmikuussa 2019!

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt rahoituksen vuoden kestävälle hankkeelle Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hanke alkaa 1.2.2019 ja päättyy 30.3.2020 mennessä.

Hankkeen tavoitteena on lisätä keskisuomalaisten kylien maaseutumatkailuun liittyvää osaamista ja auttaa yhteisötoimijoita kyliensä markkinoinnissa myös kansainvälisille matkailijoille. Hankkeessa keskitytään kahden testikylän elämyksellisten matkailutuotteiden hahmottamiseen Jyväskylän yliopiston etnologian opiskelijoiden avulla. Testikyliltä, Äänekosken Koivistosta ja pohjoisista Korpilahden kylistä, saatujen kokemusten pohjalta tarjotaan tukea maaseutumatkailun kehittämiseksi kiinnostuneille Keski-Suomen kylille. Hankkeeseen mukaan tuleville kylille on tarjolla sparrausta, luentoja ja opintomatkoja omien kyliensä erityispiirteiden tunnistamiseen, hyödyntämiseen ja markkinointiin.

Hanke toteuttaa Keski-Suomen alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman ”Sykettä Suomen sydämestä” 2014-2020 toimia ja Keski-Suomi 2040 strategiaa, samoin kuin Suomen Kylätoiminta ryn Voimistuvat kylät – vahvistuvat lähiyhteisöt – paikallisen kehittämisen valtakunnallista ohjelmaa että Keski-Suomen paikallistoiminnan kehittämisen ohjelmaa 2014-2020.

Laitathan meille viestiä jos tiedät, että kyläsi haluaa ehdottomasti olla mukana nostamassa esiin kiinnostavia paikkoja lähimatkailuun ja kansainvälisille vierailijoille. Projektipäällikkö sekä kaksi osa-aikaista projektityöntekijää aloittavat helmikuussa, yhteystiedot lisätään hetimiten kun ovat tiedossa, mutta sillä aikaa tietoja tai kyselyjä voi laittaa kyläasiamiehelle, toimisto(at)keskisuomenkylat.fi tai 0400-738205.

EUlippu ja tunnuslause